::: ACTUALITIEK.TK :::

::: ACTUALITIEK.TK :::
actualitiek.tk is een idee van ene sergei kryslovitz. bedoeling is de politieke actualiteit op een ernstige en bloedserieuze manier te benaderen. voor vragen, kritiek, lof, verwensingen en suggesties kan je steeds terecht bij kryslovitz.
 
linken
 
gazetten
  standaard
  de morgen
  hbvl
  de tijd
  hln
  nieuwsblad
 
andere media
  ij.be
  VRTkies
  VRTnieuws
  planet.nl
 
portalen
  Politics
  Pol. info
  gostart
  Start.be
  Verkiezing
 
partijen
  cd&v
  groen!
  n-va
  sp.a
  spirit
  vld
  vl. blok
 
weblogs
  bavada
  beckett
  chips & co
  dimi15
  domi
  dominiek
  fuckhedz
  hullabaloo
  karma
  lvb
  netsensei
  polskaya
  smintjes
  udn
 
 
 

Wednesday, September 29, 2004

DE OPLOSSING: GERUISLOZE PAKJESTRANSPORTEN

Ideaal voor kleine pakjesHet DHL-dossier zit muurvast en er lijkt geen uitweg meer mogelijk. Het bedrijf vraagt meer nachtvluchten met de zwaarste toestellen en enkel de VLD lijkt geneigd daar (deels) een toe te geven. Alle andere partijen zeggen njet tegen nog meer geluidsoverlast. Dé ultieme oplossing

Actualitiek heeft echter (nog maar eens) een oplossing klaar. Vorige keer stelden we nog voor de ganse Brusselse rand te verkopen aan DHL maar daar kwam weinig respons op. Dit keer gooien we het over andere boeg. DHL mag en moet uitbreiden want dat levert extra banen op. De oplossing zit hem in de toestellen zelf. In plaats van luidruchtige vliegtuigen (en ook wel vrachtwagens) lijkt het ons beter quasi geruisloze transportmiddelen te gebruiken.

Ballonnetjes bijvoorbeeld. Kleinere pakjes zouden zo met eenvoudige promoballonnen kunnen vervoerd worden. Die zijn toch voorradig en kunnen met onmiddellijke ingang ingezet worden. Het KMI zou eventueel gunstige windroutes kunnen suggereren, al dan niet boven oost- of noordrand.

Voor grotere transporten zouden warmeluchtballons en zeppelins kunnen gebruikt worden. Het zou zelfs nog een mooie skyline kunnen opleveren!

Monday, September 27, 2004

24,3 : CIJFERS DOOR ELKAAR GEHAALD!

In een peiling van VTM, Het Laatste Nieuws en La Libre Belgique wordt het Vlaams Blok met 24,3 procent de grootste partij in Vlaanderen. Dat lijkt veel, maar onderzoek wijst uit dat er gewoon wat cijfers door elkaar gehaald zijn.

De 24,3 slaat op het marktaandeel dat het VT4-programma 'The Block' haalde in zijn eerste week. Vermoedelijk ontdekte een verstrooide onderzoeker bij Het Laatste Nieuws ergens '24,3 procent voor Het Blok' (Nederlandse titel) en dacht die dat het om een politieke uitslag ging.

Journalisten zijn ook maar mensen, zelfs als ze bij HLN werken...

Friday, September 24, 2004

OOK MARINO KEULEN WIL GEEN BURKA'S

Gisteren ontstond even commotie nadat Maaseiks CD&V-burgemeester Jan Creemers het dragen van een burka wilde verbieden. Eerder was er ook al een dergelijk verbod in Molenbeek.

Vandaag laat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering Marino Keulen weten dat ook hij zo'n verbod ziet zitten. Vreemd is wel dat Keulen niet zozeer de beweegredenen van Creemers volgt, die stelde dat de burka's een onveiligheidsgevoel oproepen. "Ik vind het zonde dat ze zich onder zo'n gewaad verschuilen want veel van die vrouwen zijn beeldschoon!", motiveert Keulen. "Kunnen ze geen sexy, kort en weinig verhullend alternatief op de markt brengen?"

"Meer blauw op straat is goed"

Toch is Keulen ook weer niet over de hele lijn tegen de burka. "Wel positief vind ik bijvoorbeeld dat die dingen blauw zijn, en niet alleen omdat ik van VLD-signatuur ben. De mensen willen meer blauw op straat en die burka's beantwoorden volledig aan die nood", besluit de minister.

Wednesday, September 22, 2004

LOUIS DENKT NIET AAN FREYA

Freya zegt u?Gisteravond zat de socialistische levende legende en Leuvens burgemeester Louis Tobback in het populaire TV-programma 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Tobback bracht het er niet slecht vanaf, en speelde na een spannende finale zelfs Ann Ceurvels naar huis.

Toch zal hij met een dubbel gevoel zijn achtergebleven. Toen in een van de rondes de vrouwelijke ministers moesten worden opgesomd moest Tobback al vlug passen. Hij slaagde er zelfs niet in om SP.A-boegbeeld Freya Van den Bossche te noemen. Een flater die hem door de partijtop niet in dank zal worden afgenomen.

Desondanks liet voorzitter Stevaert al weten niet erg zwaar te tillen aan de zaak. "Louis wordt al wat ouder en dan vergeet je al eens iets. Misschien moet ik gewoon eens een blind date met Freya organiseren. Wedden dat hij ze dan niet meer vergeet?"

HELDERZIENDEN VERKEERD BEGREPEN

IrmaGisterochtend hadden alle media het maar over 1 ding: zou de regering van Guy Verhofstadt vallen? Dat had natuurlijk deels te maken met de explosieve DHL-materie maar vooral ook omdat verschillende kranten en zenders te rade waren gegaan bij waarzeggers. Het is een techniek die frequent wordt toegepast om aan scoops te geraken, maar nooit eerder vertoonden de verschillende voorspellers zo'n gelijke lijn. Vandaar dat alle kranten en masse met niet mis te verstane koppen uitpakten. 'De tijd van Verhofstadt is op' en 'Beslissende dag voor premier Guy Verhofstadt', luidde het onder meer.

De verschillende waarzeggers en clairvoyants hadden het immers duidelijk gehad over de 'val' en de 'neergang' van Verhofstadt. De pers interpreteerde de voortekenen evenwel verkeerd, en concludeerde dat de val zou slaan op de regering, en niet op Verhofstadt zelf. Enkel De Standaard durfde het aan ietsje concreter te zijn en kopte 'Landen of crashen voor Guy Verhofstadt'.
Kitoto
Het is een probleem dat wel vaker voorkomt, zo vertelt Irma, waarzegster voor de Gazet van Antwerpen. "De kranten vragen ons advies maar interpreteren onze woorden vaak verkeerd", aldus Irma. "Ze zitten met het idee dat wij in symbolen spreken maar da's redelijk ouderwets. In feite spreken we behoorlijk concreet. Toen ik het begin september 2001 had over 'vliegtuigen in torengebouwen' berichtte de Gazet vaag over een mogelijke dreiging voor een hoog geplaatst persoon! Dan geef je al eens een primeur weg!"'

Het moet wel gezegd dat niet alle 'helderzienden' even waardevolle informatie aanleveren. Het Laatste Nieuws werkt al een paar jaar met de Afrikaanse Professeur Kitoto (foto) en die lult geregeld wat uit zijn nek. Voor gisteren had hij bijvoorbeeld verrassend concreet gewaarschuwd voor 'een plotse olifantenplaag in Merelbeke'. De hoofdredacteur zag in laatste instantie af van publicatie.


Monday, September 20, 2004

VERHOFSTADT OVERWEEGT VERKOOP BRUSSELSE RAND AAN DHL

Premier Verhofstadt zit met de handen in het haar. Loodzware dossiers spannen het koord rond zijn nek nog ietsje strakker en zijn tegenstanders ruiken al dagen zijn bloed. Er lijkt dan ook geen uitweg meer.

Lijkt, want Guy heeft nog 1 troef achter de hand: een nooit eerder vertoond plan. Guy is namelijk van plan de volledige Brusselse rand te koop aan te bieden aan DHL. Dan zou niet enkel het Europese sorteercentrum er kunnen komen, maar komt er tevens ruimte vrij voor schier onbegrensde uitbreiding en groei. DHL zal sowieso een mooie som over hebben voor zo'n waaier aan mogelijkheden. Ook de nachtvluchten zouden niet langer een probleem zijn want de mensen die er nu wonen zouden voor een mooie prijs onteigend worden. Weg spreidingsplannen, weg hinder,... "Als de hele Brusselse rand DHL-gebied zou worden is meteen ook het probleem van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde opgelost!", aldus Verhofstadt.

Andere voordelen zijn een boel nieuwe jobs, een boost voor de economie en een mooie internationale uitstraling. Guy stelt het voorstel eerstdaags voor op de ministerraad. Hij denk eerst nog na over hoe hij het huisvestingsprobleem kan opvangen.

Thursday, September 16, 2004

TOPPOLITICI LATEN BESTUURSFUNCTIES SCHIETEN

Na het debacle met Marc Verwilghen hebben nog een aantal politici besloten hun op stapel staande zitjes in diverse raden van bestuur niet op te nemen. Het gaat telkens om bedrijven die in de publieke opinie wel eens een verkeerde perceptie zouden kunnen teweegbrengen.

Louis Michel zal dan toch niet gaan zetelen in de Raad van Bestuur van FN Herstal en Minister Kris Peeters van leefmilieu ziet uiteindelijk dan toch af van zijn bestuursfunctie bij het dubieuze Gentse havenbedrijfje ChemicalDump nv. Geert Bourgeois laat een lucratief postje bij de vzw Force Wallonne liggen en Katleen Van Brempt zegt uiteindelijk toch neen tegen een raadgevende functie bij Blood and Honour.

Wednesday, September 15, 2004

HET BLOK VERSUS COMPUTERSPELLETJES

Het Vlaams Blok wil extreem gewelddadige videospelletjes verbieden of moeilijker toegankelijk maken. Spelletjes als 'Doom' en 'Manhunt' kunnen volgens de het Blok 'labiele mensen en jonge kinderen' tot geweld aanzetten.

"Dergelijke spelletjes, waarbij je als carjacker mensen van de weg moet rijden, homo's en dikke mensen moet afmaken of op lijken moet urineren, zijn niet geschikt voor mensen die geen evenwichtige omgeving hebben of minder normbewust zijn", zegt ervaringsdeskundige Philip Dewinter.

Het Blok stelde ook al een lijst op met computerspelletjes die wel nog veilig zijn:

- Tetris : als het met Vlaamse blokjes is
- Patience : maar niet langer dan twee keer na elkaar
- Bejeweled : omdat iedereen dan de avondklok respecteert


Tuesday, September 14, 2004

GO KILL YOURSELF!

Jezelf van kant maken? Geen probleem volgens Inge!Als het aan minister van welzijn Inge Vervotte ligt, dan mag iedereen zich voortaan gerust van het leven benemen. "Als iemand uit het leven wil stappen heeft die dat recht", aldus Vervotte in Dag Allemaal.

"We willen het natuurlijk niet aanmoedigen", voegt Vervotte er aan toe "... maar aan de andere kant zit je natuurlijk met problemen van huisvesting, werkgelegenheid, ziektezorg en zo meer. Dat kost allemaal geld en door uit het leven te stappen kunnen die mensen misschien kansen geven aan zij die het veel meer willen, en veel meer nodig hebben."

Zelfmoord moet nog geen plicht worden, maar het moet zeker een recht zijn dat niemand mag ontzegd worden.

GEEN SUBSIDIES VOOR DE STEVE SINGERS

Heeft Bert het niet meer voor Steve?Vlaams minister van cultuur Bert Anciaux heeft extra subsidies verleend aan 32 muzikale projecten in het najaar. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 250.000 euro.

De mogelijkheden waren beperkt dus vielen ook enkele projecten uit de boot. Daarbij onder meer Fanfare Plopsasa uit Adinkerke en de Steve Singers uit Bilzen. Vooral deze laatste groepering reageert verbaasd en boos. "We zijn een combo dat odes zingt aan Steve Stevaert en de sympathie van Anciaux voor zijn kartelpartner kennende hadden we toch op enige erkenning gerekend!", aldus teleurgestelde SS'er Hendrik Jansen. "Bovendien konden we die subsidies wel gebruiken want we voorzien in het najaar een groots Steve-concert met onder meer Willy Claes en Koen Crucke! Nu zullen we noodgewongen moeten inbinden en zal het publiek het moeten stellen met Sam Gooris als gastartiest."

Het kabinet van Anciaux laat weten dat de Steve Singers vooral uit de boot vielen door hun nogal ongelukkig gekozen SS-logo.EERST WAPENS, DAN DRUGS?

Een nieuwe bron van inkomsten voor het Antwerpse stadsbestuurGisteren heeft de Antwerpse gemeenteraad de verkoop goedgekeurd van politiewapens die niet meer gebruikt worden. De andere optie was ze te vernietigen. Een logische keuze, zo wordt de beslissing gemotiveerd, want op deze manier brengen de wapens nog iets op voor de stadskas, waar de vernietiging nog geld zou kosten.

Stadsbestuur en poltie zien overigens nog mogelijkheden. “We overwegen ernstig om ook de voorraden drugs die we in beslag nemen te verkopen”, aldus een woordvoerder. “Dat gaat om een straatwaarde van miljoenen euro's dus het zou bijna gek zijn van dat te laten schieten! Vernietigen zou wat stom zijn, dat spul is er nu toch. En laten liggen heeft ook geen zin, want het zet de agenten enkel aan af en toe eens een shotje te zetten. Ook niet optimaal voor de veiligheid."

De drugs zouden dan tegen eerlijke prijzen via de agenten aan de man worden gebracht. "Het zal trouwens ook de verstandhouding tussen burger en politie verbeteren!”, aldus nog de woordvoerder.


Sunday, September 12, 2004

HUGO GAAT DE STRIJD MET BARTJE AAN

Hugo gaat er voorDe voorzittersverkiezingen bij de VLD, we hadden het hier er al eens eerder over op Actualitiek. Toen opperden we dat Jean-Marie Dedecker zich misschien wel kon opwerpen als tegenkandidaat voor Bart Somers. Maar nu blijkt dat ook Hugo Coveliers zich wel geroepen voelt. "... als er zich niet ten minste 1 valabele tegenkandidaat meldt", aldus Coveliers.

"En u weet net zo goed als ik dat die niet zal komen", gaat hij verder. Coveliers schat zijn kansen om het daadwerkelijk tot voorzitter te schoppen overigens hoog in. Nadat hij eerder een ministerpost werd beloofd, en hij vervolgens voorzitter van de senaatsfractie mocht worden zouden Verhofstadt en De Gucht hem nu middels een mondelinge overeenkomst hebben laten verstaan dat hij nu VLD-voorzitter mag worden.

Maar Hugo is ook niet zo'n ezel natuurlijk, en dus stoot hij zich geen derde keer aan dezelfde steen. "Ik weet best wel dat die kerels al meermaals hun beloftes hebben verbroken, dus zal ik de verkiezingen wel op m'n eigen manier winnen. Ik heb al een paar ideetjes opgedaan door de situatie in de VS te volgen. Bartje Somers zal aan mij een taaie klant hebben. Verwacht jullie maar aan een flinke doos vettige schandaaltjes, slippertjes en scheve schaatsen, collaboratie-anekdotes, jeugd- en andere zondes en een stapeltje fraudedossiers van dat Bartje. Let maar op!"


Monday, September 06, 2004

BLOK BETWIST DALING CRIMINALITEIT

De criminaliteit daalt in Antwerpen, en da's niet naar de zin van het BlokVandaag zijn cijfers bekend gemaakt die aantonen dat de criminaliteit in Antwerpen in de eerste helft van dit jaar gedaald is met 7,2 procent. Goed nieuws, zou je denken, maar dat vindt niet iedereen. Het is zeker niet naar de zin van het Vlaams Blok. "Tuurlijk niet!", briest Philippe Dewinter. "Het onveiligheidsgevoel is ons belangrijkste thema. Als deze stad straks veilig is stemt niemand nog op ons, en zitten we zonder werk! Of zijn er nog geen werklozen genoeg misschien? Het stadbestuur bestrijdt de criminaliteit enkel met het doel het Blok terug te dringen. Dat is ronduit schandalig!"

Overigens betwist het Blok of de criminaliteit wel echt daalt. "Ik heb nog niet minder Turken of Marrokanen gezien dus zou het me sterk lijken als de criminaliteit daalt", antwoordt Gerolf Annemans genuanceerd. "En als er al een daling is, dan is die enkel te wijten aan de werken. Die allochtanen geraken er niet meer door met hun ongetwijfeld door drugsgeld betaalde bmw's en ze zijn zo lui dat ze het ontzien om te voet te gaan. Tuurlijk zijn er dan minder gewapende overvallen! Hoe ik zeker ben dat ze die wagens met drugsgeld betalen? De helft van onze mandatarissen koopt zijn spul bij allochtonen tiens!", besluit Annemans nog.


Friday, September 03, 2004

PHARA NAAR HET BLOK?

Johan Persyn wordt woordvoerder bij de sp.a en Marc Van de Voorde van het parochieblad gaat Yves Leterme assisteren. Eerder deze week liet Kristl Strubbe al weten dat ze voortaan als spreekbuis voor de VLD zal gaan dienen. En ze zijn niet de eersten, zo weet ook Hullabaloo. Steeds meer journalisten zoeken het in de politiek en er schijnt nog meer op til te zijn.

Het Vlaams Blok zou zo al contact gelegd hebben met Phara de Aguirre. "Phara zou perfect bij ons passen", vindt voorzitter Vanhecke. "Eens lid van de partij zou ze geen vervelende vragen meer kunnen stellen in Ter Zake. Dat zou een goeie zaak zijn want soms gaat het bij haar echt om inhoud en oplossingen, en da's niet onze sterkste zijde." Ook Phara sluit een overgang niet uit. Ze overweegt de stap te wagen om dan van binnenuit de onfrisse waarheid rond het Blok naar boven te spitten.


DE KLUCHT VAN
DE GUCHT
hahahahahahaha...
"Rook jij na het vrijen", vraagt Alexandra Colen aan Marie-Rose Morel. "Nog nooit op gelet", antwoordt Marie-Rose...
SERIEUS
VERKWOOT
"Och, voor mij mag Jo Vandeurzen gerust voorzitter worden hoor"
... zo sprak Pieter De Crem niet echt op TV gisteravond
UIT DE KAST
"Dat DHL zich verdomme in Ouagadougou vestigt!"
Johan Vandelanotte, Oostende
CAFÉPRAAT
cafépraat
" Reddy De Mey, da goa nog ne kje ne goeie polletieker zin! "
archief
 

 

(c) 2004 kryslovitz